Lorette

LORETTE DORREBOOM documentaire fotografie

pers, reportage en afscheidsceremonies

 

Ik begon als freelance persfotograaf in Hilversum en Amsterdam en werkte voor verschillende streekbladen en de omroepen. Ik fotografeerde in het jazzcircuit en voor locale actiegroepen. Daarna ben ik 10 jaar in vaste dienst geweest bij  milieuorganisatie Greenpeace, als fotograaf op  schepen, waarvan 3 jaar op de Rainbow Warrior en het zeiljacht Vega in de Pacific. Hier fotografeerde ik o.a. het regenwoud, de visserij met drijfnetten, koraalriffen en de gevolgen van de nucleaire testen op Mururoa atol en de Marshall Islands. Dit werk is te zien op de website van Greenpeace: http://tinyurl.com/d7m8f3m.

 

Toen ik opnieuw als freelancer ging werken voor EP,  Environmental Press agency in Londen,  kreeg ik daarnaast een baan als beleidsmedewerker bij twee organisaties die de belangen van doven, slechthorenden en doofblinden behartigden. Ik verzorgde het Infoblad, exposities en we produceerden een aantal boeken over doof- en doofblindheid.

 

Voor de Provincie Friesland werkte ik mee aan het fotograferen van de ecologische verbindingen rondom de Centale As en de KIK, Kansen in Kernen. Eigen projecten zijn het fotograferen van de scheepvaart en de Waddenzee.

 

Momenteel verzorg ik fotografie bij afscheidsceremonies. Het is niet altijd mogelijk voor alle nabestaanden om bij een uitvaart aanwezig te zijn. Zeker niet in deze tijd met Corona. Hoe neem je afscheid? Een fotoverslag, herinneringsboekje, kan troost bieden.