Uitvaarten

 


Als je niet bij een uitvaart kan zijn van een dierbare, hoe neem je dan afscheid? Als je niet even samen kunt zijn, met elkaar kunt rouwen, herinneringen kunt delen en de laatste eer bewijzen. Dat ervaarde ik bij het overlijden van een goede vriend. Vanwege de CoronaregeIs kon ik er niet bij zijn en dat was zo verdrietig. Op de dag van de uitvaart schreef ik zijn naam in het zand van het strand en zag de golven alles weer wegspoelen. Ik ben documentair fotograaf en heb een aantal afscheidsceremonies mogen fotograferen. Voor de moeder die er niet bij kon zijn vanwege haar gezondheid, voor de ouders omdat het niet te bevatten was dat hun kind er niet meer was, voor de dementerende echtgenoot, die door het zien van de foto’s van de uitvaart er langzaam aan kon wennen dat zijn vrouw niet meer thuis zou komen.

 

Door Corona en alle maatregelen kunnen heel veel mensen niet bij de afscheidsceremonie van hun dierbaren zijn. Daarom heb ik me toegelegd op het fotograferen hiervan. Het kan troost bieden om even mee te kunnen kijken hoe het is gegaan. Een reportage van een afscheid, een herinneringsboekje, iets tastbaars wat kan helpen te verwerken wat er is gebeurd.

 

Ik lever de foto’s digitaal aan en ik maak een album als u dat wenst. Ik leg zo onopvallend mogelijk de ceremonie vast. Daarnaast neem ik ook details waar en verbeeld de sfeer, zodat u later alles nog eens rustig terug kunt kijken en de mensen die niet konden komen een idee hebben van hoe het is gegaan.

 

Kosten: 

Reiskosten vaste prijs                                      40 euro
Uurprijs fotografie op locatie                         40 euro

Foto's digitaal aanleveren                               40 euro
Maken herinneringsboekje                             80 euro (deze prijs is exclusief boekje, alleen werkuren)
Prijs per boekje vanaf                                      40 euro, afhankelijk van de grootte en het aantal pagina's

Ik kan een volledige reportage van de hele dag voor u verzorgen, of alleen een uur op de uitvaart zelf aanwezig zijn. Neemt u gerust contact op per telefoon of mail om uw wensen te bespreken. U krijgt dan direct een overzicht van uw kosten.