Uitgekaderd (2006)

Fotoboek

uitgekaderdP1190010
Visueel auditief beperkt, een krachtig portret. Mijn beeld, het oog, de verwondering, begrijpen? Het 30 blz. tellende boekje bevat naast foto's ook gedichten en proza van doofblinde mensen. Het boekje is schriftelijk en via een cd toegankelijk gemaakt om de doelgroep doofblinde lezers zo goed mogelijk te bedienen.

...lees verder

Onzintuigen (2009)

onzintuigen
Doofblindheid praktisch bekeken. ‘Het is doorzichtig, is het er dan wel?’ Doofblind, zoeken, zoeken, zoeken. Naar woord, naar beeld, naar geluid. Een beperking in horen én zien, ook wel doofblindheid genoemd, is een complex en ingrijpend probleem.
...lees verder

 Doof in beeld (2011) Fotoboek

doofinbeeld
Doof in beeld geeft een kijkje in de wereld van de dove medemens. Er zijn situaties vastgelegd van mensen die voor hun communicatie niet van gesproken taal maar van visuele middelen afhankelijk zijn.
Het boek toont een portret van twaaf dove mensen, gefotografeerd in dagelijkse omstandigheden, in het bijzonder waarin die verschillen met die van horende mensen....lees verder

Als horen en zien je vergaan (2012)

alshoren

 

Lesboek voor verplegenden en verzorgenden. Voor wie iets meer wilt weten over ouderen met een beperking in horen en zien.

...lees verder